lørdag 15. mai 2010

Bankkort uten årsavgift.

Noen er ikke fornøyd med bare gebyrfri nettbank og gebyrfrie transaksjoner på bankkortet. Vil du slippe å betale de vanlige 250 kr i årsavgift på bankkortet har du kun noen få alternativer.

Storebrand @lfa kunde

Gebyrfri nettbank, regningsbetaling, avtalegiro og eFaktura helt gebyrfritt. Bankkort med Visa uten årsavgift og med gebyrfrie varekjøp og kontantuttak i Norge og utlandet. Du får også et kredittkort uten årsavgift.
Dette er en pakkeløsning der du må godta alle de produktene som inngår, brukskonto med nettbank, Visakort og Mastercard. Du må også godta at all kommunikasjon skjer elektronisk. De krever også at du bruker kontoen aktivt og forventer jevnlig lønnsinngang på kontoen.
http://www.storebrand.no/

Bank 2

Brukskontoen har gebyrfri nettbank. Visa kort uten årsavgift. Varekjøp og kontantuttak i Norge og i utlandet er gebyrfrie. Valutapåslaget på 1,75 % er som i andre banker. De tar 100 kr i engangsgebyr for å utstede BankID. Dersom du har BankID fra en annen bank kan den brukes. Gi i så fall beskjed når du åpner konto. Internasjonale overføringer er ikke gebyrfrie. Renten på kontoen er lav, kun 0,50 %. For å få Visa kortet må saldoen være minst 15.000 kr når kortet lages. Banken har en filial i Oslo og tilbyr noen manuelle gebyrbelagte tjenester.
http://www.bank2.no/

Fokus 24/7

Brukskonto med gebyrfri nettbank. Bankkort med Visa er gebyrfritt. Ingen årsavgift eller gebyrer ved bruk. 1,75 % valutapåslag. Lav rente på kun 0,25 %. Bankkortet leveres uten bilde og kan derfor ikke brukes som legitimasjon.
Dette er en pakke som også inkluderer 2 kredittkort. 365 Privat gir 3,65 % Cashback på varekjøp på bensinstasjoner, møbelbutikker og klesbutikker. Kredittkortet Fokus 24/7 har høyere kredittgrense og litt lavere rente. Kredittkortene har et valutapåslag på 1,75 % i Europa og 2,00 % i resten av verden
Du finner lett andre kredittkort med 1,75 % valuta påslag over heleverden og lavere rente enn disse kortene. Brukes kortene kun til varekjøp og hele fakturaen betales ved forfall er kortene uten andre kostnader enn valutapåslaget. Fokus 24/7 Mastercard tilbyr reiseforsikring for kr 420,00 pr år. Mange andre kredittkort har reiseforsikring inkludert uten noen kostnader. Dette kortet er dermed ikke spesielt bra. Denne pakken er grei nok for de som vil ha gebyrfri nettbank og bankkort uten årsavgift.
Det foretas kredittvurdering av kunder ved opprettelse av konto. Jeg antar at de som ikke tilfredsstiller kravene for disse kredittkortene heller ikke kan søke om dette kundeprogrammet.
https://www.fokus.no/

Oppdatering 15.09.2011
Storebrand markedsfører ikke lenger sitt @lfakundeprogram. Jeg antar dermed at dette ikke lenger tilbys.
Ett alternativ kan være å klare seg uten bankkort. Et kredittkort fra Ya Bank kan brukes over alt der vanlige bankkort brukes. Dette fordi kortet er tilknyttet både BankAxept og Visa. Betaler du hele saldoen ved forfall er alle kjøp rentefrie. Du kan til og med ta ut kontanter når du handler i butikk. Dette er rentefritt og gebyrfritt. Kortet fungerer på samme måte som et bankkort med Visa, bare med den forskjellen at du får en regning å betale. Velger du epostfaktura er også den gebyrfri.

6 kommentarer:

  1. Folk flest klarer seg utmerket godt med et Ya kredittkort i stedet for et debetkort.
    Andre fordeler med kredittkort vs debetkort er at ved evt.kortsvindel blir ikke bankkontoen tømt og en stiller sterkere ved evt.reklamasjon på kjøp ved netthandel eller ferie i utlandet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Mange kan klare seg godt med et kredittkort fra Ya bank. Du får ut noe kontanter gebyrfritt og rentefritt i butikk i Norge. Ved uttak i minibank i Norge eller utlandet løper renter fra første dag. Ved registrering av bankkonto hos Trumf fikk jeg ikke registrert de bankkontiene jeg hadde uten kort. Har man en ren nettbank kan det være praktisk å ha kort knyttet til kontoen.

      Slett
  2. FOM 4.2.2013 har Fokus (eller Danske Bank) nå innført et årspris på kr. 275 for Visa debetkort. Ikke så gunnstig lenger. Leter etter en ny bank...

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for oppdatering. Det minner litt om Storebrand som hadde en slik ordning en stund før den ble avskaffet. Jeg bruker Bank 2. De tar ikke årsavgift for bankkort. De har en helt grei lønnskonto med gratis bruk av nettbank og kort

      Slett
  3. Hei
    Fra og med 1. august innfører Sparebank1-SR-bank årsavgift på Visakort(ikke kredit kort).
    Mvh
    Dag H

    SvarSlett
  4. Fokus/Danske Bank
    Har ikke årsgebyr, men derimot et månedsgebyr. Raffinert!
    Mvh
    Dag

    SvarSlett